thankz ebibadi

Monday, January 28, 2013

Muslimah Portrait

Assalamualaikum...

Photoshoot terbaru bersama Photog yang friendly ;) IBIncik Baha ) & IF ( Incik Fustop )

MUA (makeup artis ) Kak Riza Kay yang banyak mulut n kelakar! 
Thanks kak Riza for makeup yg OHHSEMMM!
N thanks IB jadikan saya HENSEM!
Sila jangan jeles nnt saya bagi kicap ;D
boleh singgah page IB Annahar Photography page IF Fustopixel

p/s : IB , IF n Kak Riza sila bayar lebih dah tlg promote ni hehe







                        

Raflesia Anggun Scarf

Assalamualaikum~ ^_^

Alhamdulillah dah dua kali p/shoot untuk butik Raflesia Anggun Scarf
Tudung-Tudung yang cantik sangat..
Owner Kak Ayu yang peramah dan sempoii aje..
Yang penting enjoyy sepanjang p/shoot ;)
jom layan gambar..
sila-silalah singgah di Raflesia Anggun Scarf anddd shoppinggg harga murah berpatutan..
Dan yang penting sekali kualiti kain yang bagus ;)

                  

                      

                      

                   

Tuesday, December 25, 2012

Muslimah Fashion Show @ MINDEF

Alhamdulillah...
Muslimah Fashion Show @ Mini Karnival MINDEF berjalan dengan lancar..v
Walaupun dengan stage yang tak stabillllllllllllll~ dan nyaris buat  aku jatuh tergolek-golek tu... huhu (~_~)
dalam hati masa tu nasib baik la tak tergolek and cover muka tu penting jangan dok kalut sangat.. hukk hukkk hee :D
masing-masing jalan dengan slow , hati-hati dan akhirnya dapat buat dengan jayanya!!
congrats sayang-sayang q







~ 2nd SHAWL TUTORIAL~

Assalamualaikum ~~
1.. 2.. 3.. 4.. 5.. OH MYYYYY!~
uhukk uhukkk!!
tingtongg tingtonggg~
5 bulan dah aku tak update blog kesayangan ni.. @_@
Busy keje, busy kursus, busy makan.. makann??
Al-maklum la government servant makan itu wajib ngeee :D
UPPPSSSSS! melalut sudah..kembali ketujuan utama...

Dalam busy-busy keje sempat jugaklah aku nak buat tutorial shawl ni..
And sempat jugaklah upload dalam utube hehe.. ;D
Pada yang dok tanya macam mana aku hari-hari aku pakai shawl tu blh la tengok sini..
JOM LAYANNNN~



   


Monday, July 16, 2012

Sehari di Karangkraf

groominngggggg classss~

KarangKraf Mall
30 Jun 2012

tak banyak nak cite..just layan pic okeh.. (^_^)







Saturday, May 19, 2012

~ Induksi kump.2 Siri 1//2012 ~

Alhamdullilah... selesai dah sume seminar 9 ari neh..esok last day... EXAM!!! yaAyyyyy...Ya Allah kau permudahkanlah kami menjawap semua soalan dengan tenang..AMIN~~Mula-mula sampai sini.. perasaan rasa nak balik je tiap saat..bile dah hari-hari last neh rase alamakkkkkkk SEDIH la plak! hahaxpe la ade REZEKI n PANJANG UMUR nanti mesti kite semua dapat jumpa lagi kan?!korang memang best n sempoiii beb!!pape pun GOOD LUCK utk esok.. (^__^)







Monday, April 9, 2012

~Penghijrahan Ku.. Syukur Padamu Ya Allah~

MARCH 2012


"Mama .Nak pergi umrah..nak doakan anak-anak mama jadi insan yang berguna, soleh, solehah, anak-anak yang baik..menjadi wanita muslimah sejati.."


sayu hati terdengarkan kata-katanya..hasrat seorang ibu..sungguh menyentuh hati ku yang paling dalam sekali.. tiap kali teringatkannya aku merasa air mata mengalir di pipi..petanda apakah itu? sehari demi sehari hati makin kuat untuk membuat sesuatu..kembali ke arah yang sebenar-benarnya..arah yang diredhaiNYA.. menunaikan apa yang wajib ditunaikan..


PENGHUJUNG MARCH 2012


"aku nak keluar makan...nak siap2 jup.."
tgh siap2..
"eh?! ko pakai tudung??"
" (^_^) Allah dah Bukakan hati aku Fasha..!"
"GUD! moga iyanya berterusan sampai bila2..amin.."
"amin"


itulah permulaan aku pakai tudung sampai bila2 pun bkn hanya masa pergi kerja lagi..rasa janggal pada awalnya..sampai kawan2 pun terpaksa pk tempat minum yang sesuai..sayang korang!
N pada Mama,Papa,My Sunshine N kwn2 yang xputus2 berdoa utk saya bertudung..NAH ni hadiah utk kamu sume!
DOA ANDA DIMAKBULKAN ALLAH!!
terima kasih Ya Allah kerana Kau telah kurniakan aku insan2 ini..

" THE HIJAB DOES NOT COVER UP S WOMEN'S WEAKNESSES, BUT IN FACT DISPLAYS HER STREGTH, COMMITMENT & HER CONFIDENCE "